Takpannor

Behöver du hjälp med att installera ett tegeltak i Stockholm län?

Vi ägnar stor vikt på kvalitet vid utför arbete.. På detta sätt ser vi till att du som kund får ett pålitligt tak som slutprodukt – ett tak du kan lita på. Vattentätande lager, takpannor, plåt och mycket mer är vårt gemensamma åtagande. Vid renovering tillhandahåller vi också offert och dokumentation i form av bilder, ritningar och beskrivningar så att du säkert vet vad som ingår i ditt takköp. Vid installation av nya tak rekommenderar vi takpannor i betong. Vi samarbetar med Benders och Monier takpannor. Betongpannor är lätta att arbeta med – taket görs mycket snabbare och följaktligen kommer offertenspriset att vara lägre. Med tiden får pannor en vacker patina, håller fast och tål belastningar från både människor och snö.
LS Tak Sverige AB jobbar med alla typer av pannor. Du som kund bestämmer själv vilka pannor vill du ha. Några exempel.:

Betongpannor

Det bli billigare än tegel Betong är ett naturligt material som består av sand, vatten, cement, järnoxidpigment och vattenbaserade färger.

 

Betongpannor har en viss tendens att ha en modernare design i sina tegelversioner. De är större och mjukare med konstant vikning. De kommer i behandlat och obehandlat stuk. Obehandlad blandning har en mer rå konsistens, bearbetad – blank och snygg. Behandlade behåller sitt utseende under lång tid, och materialet är tåligt och mycket frostbeständigt.

 

Betongpannor är vanligtvis billigare än tegelpannor och har också tätare material. De håller dock inte lika länge och åldras inte lika vackert som tegelstenar. Den vanligaste formen för betongplattor är dubbelsidig, med akrylfärg som täcker porerna och skyddar betongen.

- Behöver du hjälp med att installera ett tegeltak i Stockholm län?

En betongpanna med en vacker och djup färg som skapar ett intryck av kvalitet och harmoni..

Tegelpannor

Plattorna är gjorda av lera som pressas, torkas och eldas för att ge den rätt styrka och form. Denna typ av takläggning har använts i flera hundra år och finns i flera färger och nyanser. Järnlera blir röd när den avfyras och kalkstenlera blir gul tegelsten.

 

Plattorna håller väldigt länge och ger taket en underbar färg. De åldras vackert och kan vikas eller vikas ut. När den viks ut är den lämplig för branta tak och förhindrar att fukt tränger in i taket.
För att tegelplattor ska kunna utföra sin funktion ordentligt krävs ett lämpligt underarbete med ett bra takpapp.

- Behöver du hjälp med att installera ett tegeltak i Stockholm län?

Vittinge – ett stycke svensk byggnadshistoria. Vittinge är ett klassiskt svenskt taktegel med unik färg och ytstrukt…

LS Tak Sverige AB använder en av bästa underlagspapp ”Katepal LiteBase”, som är duk liknande, lätt och högkvalitativt

Plåtttak

Traditionellt tenderar plåttak att se distinkta ut och skillnaden är synliga om vi jämför det med tegelpannor. Nuförtiden finns det dock  takpanneplåt att välja mellan, i flera olika färger och mönster. Det betyder att plåten kan vara mycket lik en takpanna. Mossa håller sig inte vid metallplåten och kan också läggas över tegel.

Plåt är dock ett mer vindkänsligt material och måste vara ordentligt förankrat för att klara svenskt väder.

 

.Det finns inget rätt eller fel med den typ av takmaterial du väljer. Vissa takpannor är dyrare men håller längre, andra passar bra med utsidan av hemmet men kräver mer underhåll än andra.

Det viktigaste är att du läser noggrant och känner dig helt säker på ditt val innan du köper material för att ersätta ditt tak.

Välj inte bara från olika material utan även från en kupiga, tvåkupiga, falsade och ofalsade takpannor

- Behöver du hjälp med att installera ett tegeltak i Stockholm län?

Royals formspråk uttrycker en enkupig takpannetradition, fast i modern tappning

Fibercementpannor

Fibercement är ett material som blir alltmer populärt för både tak och fasader. Den består av cement och naturliga förstärkande fibrer och kräver minimalt underhåll, är vattenavvisande och riktigt motståndskraftig mot väder, fukt, kyla och vind.
Fibercementpannor väger mycket mindre än tegel och betong, men de håller länge.

 

Många tror att fibercement är ett nytt material, men det är mer än ett sekel gammalt och tidigare kallades det eternit. Materialet innehåller å andra sidan inte farlig asbest som eternit, utan är ett miljövänligt byggmaterial tillverkat av naturliga råvaror.

- Behöver du hjälp med att installera ett tegeltak i Stockholm län?

Det är särskilt lämplig för stora takytor och används därför speciellt på lantbruksbyggander och industri-byggnader.

Kontakta oss

Besöksadress: Nybodagatan 1 , 171 42 Solna

Tel: 070-617-72-00

Mailadress: kontakt@lstak.se